klassiek

Filters

Concertseries
Seizoen
klassiek / Trefwoord
Zoek concerten

Concertseries

58 products

  september 2017
 • New
  familie concerten Muziekcentrum van de Omroep Hilversum
  zo 24 september 2017 - zo 25 maart 2018

  Passe-partout
  SERIE FAMILIECONCERTEN

  ,
  Kom op zondagochtend naar de Heuvellaan, waar we het hooggeëerd publiek van alle leeftijden ontvangen met een vrolijk en boeiend programma van maximaal een uur. In deze serie spelen veel musici van ons eigen Radio Filharmonisch Orkest. We hopen dat velen komen genieten in onze concertzaal - met stoelen waar je lekker met je benen kunt (en mag!) bungelen.
  € 70,00
 • New
  Demenz Deel III t.b.v. PR-Ticket-Alheizerstichting - bijgesneden
  zo 24 september 2017, 14:30 u

  Benefietconcert Demenz

  Een eerbetoon aan mensen die lijden aan dementie, hun naasten en verzorgers. Met het muzikale project Demenz, een compositie van Vincent Cox, naar een idee van neuropsycholoog Dr. Tim Leufkens, vraagt het slagwerkensemble van Harmonie St. Michaël van Thorn, onder leiding van dirigent Frank Marx op een bijzondere wijze aandacht voor de aangrijpende ziekte dementie. Behalve het slagwerkensemble werken hout- en koperblazers van het Thorner orkest, Claudia Couwenbergh (sopraan), Pascal Pittie (tenor), Paul Bouten (vibrafoon), vrouwenkoor Thorensis (o.l.v. Esther Zaad), Simone Leufkens (piano), Yves Dupuits (gitaar samples) en Harry van Meurs (illustraties) mee aan dit grootschalige project. Na de pauze vertelt Prof. Dr. Erik Scherder over de positieve effecten van muziek op het brein en wordt muzikaal ondersteund door het Groot Harmonieorkest van de Koninklijke Biltse Harmonie onder leiding van Vincent van den Bijlaard. Angela Groothuizen zingt over dementie en wordt begeleid door het Groot Harmonieorkest en door organist Nico Brandsen. Online € 17,50, aan de kassa € 20,00 Kijk voor meer informatie op: www.verklanking.nl/demenz-media/   Actie Doneer je iPod Music and Memory is een organisatie die ‘iPod-projecten’ creëert voor dementie zorginstellingen. Het is bewezen dat luisteren naar persoonlijke, favoriete muziek het leven van dementie patiënten verbeterd. Daarom vragen we om oude iPods te doneren. Music and Memory accepteert alle (werkende) Apple muziek spelers, indien mogelijk met lader. De stichting biedt deze vervolgens aan Music and Memory gecertificeerde instellingen aan. Je kunt je iPod inleveren door deze mee te nemen op 24 september of contact op te nemen met Music&Memory. http://nl.musicandmemory.org/doneer-een-ipod/ Graag de iPod resetten naar de fabrieksinstellingen. https://support.apple.com/nl-nl/HT201252 Hartelijk dank!
  € 17,50
 • New
  Camerata RCO 500x500
  za 30 september 2017 - za 12 mei 2018

  Passe-partout
  SERIE CAMERATA RCO

  ,
  Camerata RCO is een uniek ensemble, bestaande uit leden van het Koninklijk Concertgebouworkest. Deze topmusici vinden elkaar in een klein ensemble waar zij de kans krijgen zelf te bepalen met wie, waar en wat zij spelen. Plezier hebben in het maken van muziek is hun gezamenlijke drijfveer. Camerata RCO treedt over de hele wereld op. Na New York, Seoul, Wenen, Hawaii en Rome geeft dit energieke gezelschap in onze concertzaal vijf concerten, met geheel eigen invulling. De bezetting wisselt, het vakmanschap en enthousiasme zijn elke keer van topkwaliteit.
  € 78,00
 • New
  Camerata_RCO_HansvanderWoerd-08
  za 30 september 2017, 20:15 u

  Camerata RCO:
  Webern, Dvořák, Mozart

  ,
  Mozart schreef zijn klarinetkwintet voor zijn vriend Anton Stadler. Het is een van de mooiste kamermuziekwerken uit de hele literatuur. De uitvoering door de musici van Camerata RCO (leden van het Koninklijk Concertgebouworkest) zal zonder twijfel bijzonder worden, zoals elk concert dat zij geven: vol passie, vakmanschap, en met een vleug humor.
  € 19,50
 • oktober 2017
 • New
  Nino Gvetadze, piano
  zo 1 oktober 2017 - zo 15 april 2018

  Passe-partout serie
  PIANO & PASSIE ’17-’18

  ,
  De serie Piano & Passie is in enkele jaren tijd favoriet geworden bij liefhebbers van pianomuziek in Hilversum en verre omstreken. In deze serie worden de topwerken uit de pianoliteratuur gespeeld door gepassioneerde toppianisten die in direct contact met het publiek staan. De flamboyante Italiaan Igor Roma, in 1996 eerste prijswinnaar van het Franz Liszt Concours in Utrecht, opent het seizoen met een heerlijk Beethoven en Chopin recital. We hebben daarna een primeur met de drie kersverse laureaten van het Liszt Concours 2017 en dat gaat spetteren! De veelzijdige musicus Thomas Beijer komt terug in onze serie met Beethovens monumentale Waldsteinsonate en eigen werk. En dan: ruim baan voor het aanstormend talent Aidan Mikdad. Hij speelt werken van Liszt en Rachmaninov. We verwelkomen de betoverende Nino Gvetadze in een recital met Schubert en Prokofjev, waarna Severin von Eckardstein, eerste prijswinnaar van het Koningin Elisabeth Concours in 2003, de serie besluit in een zwoel Frans-Duits programma met muziek van Debussy en de late Beethoven. De concerten in deze serie vinden plaats op zondagmiddag om 16 uur, duren ca 1 uur, er is geen pauze. Na afloop voor alle bezoekers een gratis drankje.
  € 97,50
 • New
  Igor Roma
  zo 1 oktober 2017, 16:00 u

  Igor Roma – Beethoven en Chopin

  ,
  Met een greep uit de absolute topwerken voor piano opent de flamboyante Italiaan Igor Roma het vierde seizoen Piano & Passie. Roma, eerste prijswinnaar van het Liszt Concours in 1996, is een graag geziene gast bij de Nederlandse orkesten en in solorecitals. De Mondschein en Appassionata van Ludwig Beethoven zijn beslist publiekslievelingen, beide geschreven in misschien wel de meest glorierijke scheppingsperiode van de Weense grootmeester. Met het vuurwerk van de eerste Ballade en het tweede Scherzo van Chopin staat het programma als een huis.
  € 19,50
 • New
  Klaas Stok
  do 19 oktober 2017, 12:30 u

  Groot Omroepkoor a capella
  o.l.v. Klaas Stok

  ,
  Gratis toegang, reserveren verplicht Reserveren kan vanaf 15 september 2017
  Gratis
 • New
  liszt concours 500x500
  zo 29 oktober 2017, 16:00 u

  Drie winnaars 11e Liszt Concours

  ,
  Van 8 tot 21 oktober 2017 vindt het Franz Liszt Concours plaats in Utrecht. Eerdere prijswinnaars van deze wereldberoemde pianowedstrijd waren onder anderen Igor Roma, Enrico Pace en Mariam Batsashvili, maar ook deed een aantal Nederlanders van zich spreken: Martijn van den Hoek was winnaar in 1986, Wibi Soerjadi in 1989 en in 2005 behoorde Christiaan Kuyvenhoven tot de prijswinnaars. Wij hebben, een week na de finale, de primeur met de drie kersverse winnaars van dit jaar. Wie het zijn weten we natuurlijk nog niet, wat er op het programma zal staan evenmin, wél dat Liszt het stralende middelpunt zal zijn.
  € 19,50
 • november 2017
 • New
  Camerata RCO (Annebeth Webb)- foto Damiano Rosa 500x500
  za 4 november 2017, 20:15 u

  Camerata RCO: Mozart, Prokofiev

  ,
  Prokofiev schreef balletmuziek bij het ballet Trapeze van de Russische balletmeester Romanov. Het kwintet is de concertsuite van dit ‘circusballet’. De uitvoering door de musici van Camerata RCO (leden van het Koninklijk Concertgebouworkest) zal zonder twijfel bijzonder worden, zoals elk concert dat zij geven: vol passie, vakmanschap, en een vleug humor.
  € 19,50
 • New
  asm
  zo 5 november 2017, 15:30 u

  Ação Social pela Música en Lucie Horsch

  De Young Camerata van de Ação Social pela Música (ASM) bestaat uit 15 jongeren van 14 tot 20 jaar, allen bewoners van verschillende sloppenwijken ('favelas') in de stad Rio de Janeiro. Deze favelas lijden vaak onder het geweld van drugsbendes. Eén van de belangrijkste doelen van ASM is om deze jongeren, door middel het leren spelen van klassieke muziek, weg te houden van criminaliteit en hen in staat te stellen om volledig geïntegreerde burgers te worden.   In 2015 en 2016 speelde zij met groot succes tijdens het International Music Festival in Londrina, in het zuiden van Brazilië en in het International Music Festival van JoãoPessoa in het noordoosten van Brazilië. Tijdens de Olympische Spelen in Rio speelden zij met de bekende pianist Lang Lang.   De groep reist nu voor het eerst in het buitenland en speelt behalve in het Muziekcentrum van de Omroep ook nog in Berlijn, Keulen en Düsseldorf .  Op het programma staat een mix van klassieke en Braziliaanse muziek, waaronder samba en bossa nova. Ook Lucie Horsch zal haar opwachting maken. De 17-jarige blokfluitiste Lucie Horsch is een van de grootste muzikale talenten van haar generatie en een reeds veelgevraagd solist in binnen- en buitenland. De opbrengst van dit concert gaat volledig naar de ASM. Ticketprijs € 15.
  € 15,00
 • New
  MCO Groot omroepkoor.
Photo: Allard Willemse
  do 23 november 2017, 12:30 u

  Groot Omroepkoor a capella
  o.l.v. Sigvards Klava

  ,
  Reserveren kan vanaf 23 oktober 2017
  Gratis
 • New
  Thomas Beijer 700x700
  zo 26 november 2017, 16:00 u

  Thomas Beijer
  Beethoven, Scarlatti en meer

  ,
  Voor de tweede keer treedt Thomas Beijer aan in de serie Piano & Passie. In het eerste seizoen kwam zijn voorliefde voor Spaanse pianomuziek aan bod; dit keer verrast hij met een programma dat je gerust caleidoscopisch mag noemen. We zijn nieuwsgierig naar de Préludes van de Zwitser Frank Martin, de sprankeling van de miniatuursonates van Domenico Scarlatti en Thomas’ uitvoering van de uit graniet gehouwen Waldsteinsonate van Beethoven. Dat Beijer naast pianist ook componist is, is misschien minder bekend: Petenera’s Night Music is een werk van zijn eigen hand waarmee we een heuse ‘composer-pianist’ in huis hebben.
  € 19,50
 • januari 2018
 • New
  Aidan Mikdad
  zo 21 januari 2018, 16:00 u

  Aidan Mikdad – Liszt en Rachmaninov

  ,
  Ruim baan voor jong talent! Aidan Mikdad (2001) kreeg zijn eerste pianolessen op de Muziekschool van Amsterdam toen hij zes jaar oud was. Inmiddels studeert de enorm getalenteerde Aidan aan het Conservatorium in Amsterdam bij Mila Baslawskaja, de moeder van violiste Liza Ferschtmann. Hij heeft al meerdere eerste prijzen op zijn naam staan en hij volgde lessen bij grootmeesters als Vovka Ashkenazy, Nelson Goerner en Enrico Pace. In mei 2017 werd bekend dat Mikdad op 19 september vijfde Concertgebouw Young Talent Award in ontvangst mag nemen. Simon Reinink, directeur van Het Concertgebouw: 'Aidan Mikdad is een uitzonderlijk pianotalent dat wij graag stimuleren. Ik ben  blij de Concertgebouw Young Talent Award aan Aidan te kunnen overhandigen omdat hij het talent, de ambitie en de motivatie heeft om in zijn vakgebied tot de allerbesten te gaan behoren.' Het mag duidelijk zijn dat Mikdad een grote toekomst tegemoet gaat. Het exacte programma van zijn recital staat nog niet vast, in ieder geval komen Liszt en Rachmaninov ruim aan bod.
  € 19,50
 • februari 2018
 • New
  Camerata RCO 500x500
  za 3 februari 2018, 20:15 u

  Camerata RCO: Dvořák & Janáček

  ,
  Dit programma neemt u mee naar Tsjechië. De muziek van Janáček’s Pohadka werd gebruikt in de film: The unbearable lightness of being, gebaseerd op het boek van Milan Kundera. De uitvoering door de musici van Camerata RCO (leden van het Koninklijk Concertgebouworkest) zal zonder twijfel bijzonder worden, zoals elk concert dat zij geven: vol passie, vakmanschap, en een vleug humor.
  € 19,50
 • maart 2018
 • New
  LucasArthurJussen 500x500
  do 8 maart 2018, 12:30 u

  Radio Filharmonisch Orkest
  o.l.v. Emilio Pomárico
  met Arthur en Lucas Jussen

  ,
  Reserveren kan vanaf 9 februari 2018
  Gratis
 • New
  Nino Gvetadze 500x500
  zo 11 maart 2018, 16:00 u

  Nino Gvetadze
  Debussy, Schubert & Prokofiev

  ,
  We verwelkomen de uit Georgië afkomstige Nino Gvetadze, die sinds geruime tijd in Nederland woont, waar ze studeerde bij Paul Komen en Jan Wijn. Onlangs speelde ze in het tv-programma ‘Maestro Jules onthult’ het Tweede pianoconcert van Rachmaninov, begeleid door ons eigen Radio Filharmonisch Orkest, waarmee ze vele harten gestolen heeft. In onze serie gaat Nino met een Weens-Frans-Russisch programma een prachtige zondagmiddag verzorgen. Clair de lune van Debussy, een van de werken op het programma, verscheen samen met de Préludes op CD, die onder meer verkozen werd tot CD van de week bij NPO Radio4.
  € 19,50
 • april 2018
 • New
  Camerata-RCO-2
  za 14 april 2018, 20:15 u

  Camerata RCO: Mozart & Brahms

  ,
  Johannes Brahms schreef zijn tweede strijkkwintet in 1890. Het had de afronding moeten worden van zijn oeuvre, maar hij stierf pas in 1897.Het stormachtige 2e deel doet denken aan het beroemde strijkkwintet met twee cello’s van Schubert . De uitvoering door de musici van Camerata RCO (leden van het Koninklijk Concertgebouworkest) zal zonder twijfel bijzonder worden, zoals elk concert dat zij geven: vol passie, vakmanschap, en een vleug humor.
  € 19,50
 • New
  Severin von Eckardstein
  zo 15 april 2018, 16:00 u

  Severin von Eckardstein – Debussy, Beethoven en meer

  ,
  Een wereldster mag je Severin von Eckardstein, eerste prijswinnaar van het Koningin Elisabeth Concours in 2003, gerust noemen en we zijn trots dat hij naar Hilversum komt. In de week waarin hij ook te horen is in de NTR ZaterdagMatinee met het Radio Filharmonisch Orkest, geeft Severin een recital waar je meteen nieuwsgierig naar wordt. De betoverende Prélude à l’après d’un faune van Debussy in een pianobewerking en onbekende muziek van Dupont en Casadesus omringen een van Beethovens meest bezielde werken voor piano, de sonate opus 110. Een mooier slot van het seizoen kunnen wij ons niet voorstellen!
  € 19,50
 • New
  osmo-vanska-lc-500x500
  do 19 april 2018, 12:30 u

  Radio Filharmonisch Orkest
  o.l.v. Osmo Vänskä

  ,
  Reserveren kan vanaf 19 maart 2018  
  Gratis
 • mei 2018
 • New
  Camerata_RCO_HansvanderWoerd-11
  za 12 mei 2018, 20:15 u

  Camerata RCO: Beethoven, Haydn, Gyrowetz

  ,
  De klarinetvirtuoos Gambaro (uit het Italiaanse Genua) bewerkte in de vroege 18de eeuw vier delen uit diverse strijkkwartetten van Jozef Haydn tot een kwartet voor klarinet en strijktrio. <br\>In het eerste deel gebruikte hij zelfs twee delen uit verschillende kwartetten die hij samen smeedde tot een geheel. De uitvoering door de musici van Camerata RCO (leden van het Koninklijk Concertgebouworkest) zal zonder twijfel bijzonder worden, zoals elk concert dat zij geven: vol passie, vakmanschap, en een vleug humor.
  € 19,50