klassiek

Filters

Tonen alle 17 producten

Toon 100/200/Alles

Concertseries
Seizoen
klassiek / Trefwoord
Zoek concerten

Concertseries

17 products

  januari 2018
 • Nieuw
  Aidan Mikdad

  ,
  Ruim baan voor jong talent! Aidan Mikdad (2001) kreeg zijn eerste pianolessen op de Muziekschool van Amsterdam toen hij zes jaar oud was. Inmiddels studeert de enorm getalenteerde Aidan aan het Conservatorium in Amsterdam bij Mila Baslawskaja, de moeder van violiste Liza Ferschtmann. Hij heeft al meerdere eerste prijzen op zijn naam staan en hij volgde lessen bij grootmeesters als Vovka Ashkenazy, Nelson Goerner en Enrico Pace.Op 19 september 2017 naam Aidan Mikdad vijfde Concertgebouw Young Talent Award in ontvangst. Simon Reinink, directeur van Het Concertgebouw: 'Aidan Mikdad is een uitzonderlijk pianotalent dat wij graag stimuleren. Ik ben  blij de Concertgebouw Young Talent Award aan Aidan te kunnen overhandigen omdat hij het talent, de ambitie en de motivatie heeft om in zijn vakgebied tot de allerbesten te gaan behoren.'Het mag duidelijk zijn dat Mikdad een grote toekomst tegemoet gaat.
  Sun 21 January 201816:00  19,50
 • De Kamergalerie – Benefiet Nieuwjaarsconcert met Vera Beths

  Met niet geringe trots en blijdschap kondigen wij aan dat Vera Beths, een van de bekendste Nederlandse vioolvirtuozen, ons Kamergalerie-initiatief graag actief wil steunen en daarom een verrassend optreden zal verzorgen tijdens ons Benefiet Nieuwjaarsconcert.Piano, strijkkwartet en zang. Een bijzonder interessant en gevarieerd klassiek concert uitgevoerd door aanstormend talent. Deze zeer getalenteerde jonge mensen staan aan het begin van hun carrière en hebben nu al prijzen op belangrijke muziek-concoursen gewonnen.Stichting ‘de Kamergalerie’ organiseert een benefiet Nieuwjaarsconcert.De opbrengst van dit concert zal gebruikt worden voor een concert tournee in Frankrijk in april 2018. Voor deze tournee heeft de stichting vier uitermate getalenteerde ensembles van de Nederlandse Conservatoria uitgenodigd. Enkele van deze ensembles zullen het Nieuwjaarsconcert op zondagmiddag 7 januari verzorgen. Reserveer snel uw kaart.Deelnemende musici:Animato strijkkwartet (Kersjes Fonds strijkkwartetstipendium 2017), Sterre Kooi (mezzo-sopraan), Dostojevski strijkkwartet, Florian Verweij (piano), Ben Weishaupt (piano),Programma:Liederen van o.a. Purcell, Messiaen en MassenetPiano solo’s: Debussy, Scriabin, Poulenc, Martin, MedtnerStrijkkwartet: Ravel, Haydn Entree: € 25,-  Zaal open 15.30 uur, aanvang concert 16.00 uur.Zie voor meer informatie: www.dekamergalerie.nl
  Sun 7 January 201816:00  25,00
 • februari 2018
 • Nieuw

  ,
  Dit programma neemt u mee naar Tsjechië. De muziek van Janáček’s Pohadka werd gebruikt in de film: The unbearable lightness of being, gebaseerd op het boek van Milan Kundera.De uitvoering door de musici van Camerata RCO (leden van het Koninklijk Concertgebouworkest) zal zonder twijfel bijzonder worden, zoals elk concert dat zij geven: vol passie, vakmanschap, en een vleug humor.
  Sat 3 February 201820:15  19,50
 • mei 2018
 • Nieuw

  Camerata RCO: Beethoven, Haydn, Gyrowetz

  ,
  De klarinetvirtuoos Gambaro (uit het Italiaanse Genua) bewerkte in de vroege 18de eeuw vier delen uit diverse strijkkwartetten van Jozef Haydn tot een kwartet voor klarinet en strijktrio. <br\>In het eerste deel gebruikte hij zelfs twee delen uit verschillende kwartetten die hij samen smeedde tot een geheel.De uitvoering door de musici van Camerata RCO (leden van het Koninklijk Concertgebouworkest) zal zonder twijfel bijzonder worden, zoals elk concert dat zij geven: vol passie, vakmanschap, en een vleug humor.
  Sat 12 May 201820:15  19,50
 • april 2018
 • Nieuw

  Camerata RCO: Mozart & Brahms

  ,
  Johannes Brahms schreef zijn tweede strijkkwintet in 1890. Het had de afronding moeten worden van zijn oeuvre, maar hij stierf pas in 1897.Het stormachtige 2e deel doet denken aan het beroemde strijkkwintet met twee cello’s van Schubert .De uitvoering door de musici van Camerata RCO (leden van het Koninklijk Concertgebouworkest) zal zonder twijfel bijzonder worden, zoals elk concert dat zij geven: vol passie, vakmanschap, en een vleug humor.
  Sat 14 April 201820:15  19,50
 • Nieuw

  Radio Filharmonisch Orkest
  o.l.v. Osmo Vänskä

  ,
  Reserveren kan vanaf 19 maart 2018 
  Thu 19 April 201812:30  0,00
 • Nieuw
  Severin von Eckardstein

  Severin von Eckardstein – Debussy, Beethoven en meer

  ,
  Een wereldster mag je Severin von Eckardstein, eerste prijswinnaar van het Koningin Elisabeth Concours in 2003, gerust noemen en we zijn trots dat hij naar Hilversum komt. In de week waarin hij ook te horen is in de NTR ZaterdagMatinee met het Radio Filharmonisch Orkest, geeft Severin een recital waar je meteen nieuwsgierig naar wordt.De betoverende Prélude à l’après d’un faune van Debussy in een pianobewerking en onbekende muziek van Dupont en Casadesus omringen een van Beethovens meest bezielde werken voor piano, de sonate opus 110. Een mooier slot van het seizoen kunnen wij ons niet voorstellen!
  Sun 15 April 201816:00  19,50
 • november 2017
 • Camerata RCO: Mozart, Prokofiev

  Prokofiev schreef balletmuziek bij het ballet Trapeze van de Russische balletmeester Romanov. Het kwintet is de concertsuite van dit ‘circusballet’.De uitvoering door de musici van Camerata RCO (leden van het Koninklijk Concertgebouworkest) zal zonder twijfel bijzonder worden, zoals elk concert dat zij geven: vol passie, vakmanschap, en een vleug humor.
  Sat 4 November 201720:15  19,50
 • City Orkest Hilversum en ‘t KOOR! uit Wijdemeren

  Een licht, gevarieerd en vrolijk programma met walsmuziek, operette en musicalsm.m.v. sopraan Maja Roodveldt en tenor Jeroen BikEntree: € 15,-Aanvang : 14.30 uur
  Sun 12 November 201714:30  15,00
 • Uitverkocht
  UITVERKOCHT

  Groot Omroepkoor a capella
  o.l.v. Sigvards Klava

  Reserveren kan vanaf 23 oktober 2017
  Thu 23 November 201712:30  0,00
 • Thomas Beijer
  Beethoven, Scarlatti en meer

  Voor de tweede keer treedt Thomas Beijer aan in de serie Piano & Passie. In het eerste seizoen kwam zijn voorliefde voor Spaanse pianomuziek aan bod; dit keer verrast hij met een programma dat je gerust caleidoscopisch mag noemen.We zijn nieuwsgierig naar de Préludes van de Zwitser Frank Martin, de sprankeling van de miniatuursonates van Domenico Scarlatti en Thomas’ uitvoering van de uit graniet gehouwen Waldsteinsonate van Beethoven. Dat Beijer naast pianist ook componist is, is misschien minder bekend: Petenera’s Night Music is een werk van zijn eigen hand waarmee we een heuse ‘composer-pianist’ in huis hebben.
  Sun 26 November 201716:00  19,50
 • Young Camerata Brazil m.m.v. Lucie Horsch en Noa Wildschut

  De Young Camerata van de Ação Social pela Música (ASM) bestaat uit 15 jongeren van 14 tot 20 jaar, allen bewoners van verschillende sloppenwijken ('favelas') in de stad Rio de Janeiro. Deze favelas lijden vaak onder het geweld van drugsbendes. Eén van de belangrijkste doelen van ASM is om deze jongeren, door middel het leren spelen van klassieke muziek, weg te houden van criminaliteit en hen in staat te stellen om volledig geïntegreerde burgers te worden.  Noa Wildschut zal middels een videoboodschap vertellen over haar ervaringen in Brazilië.  In 2015 en 2016 speelde zij met groot succes tijdens het International Music Festival in Londrina, in het zuiden van Brazilië en in het International Music Festival van João Pessoa in het noordoosten van Brazilië. Tijdens de Olympische Spelen in Rio speelden zij met de bekende pianist Lang Lang.  De groep reist nu voor het eerst in het buitenland en speelt behalve in het Muziekcentrum van de Omroep ook nog in Berlijn, Keulen en Düsseldorf . Op het programma staat een mix van klassieke en Braziliaanse muziek, waaronder samba en bossa nova. Ook Lucie Horsch zal haar opwachting maken. De 17-jarige blokfluitiste is een van de grootste muzikale talenten van haar generatie en een reeds veelgevraagd solist in binnen- en buitenland.Noa Wildschut is helaas niet in de gelegenheid aanwezig te zijn, maar zal via een videoboodschap vertellen over haar ervaringen in Brazilië en over het belang van dit project.De opbrengst van dit concert gaat volledig naar de ASM. Ticketprijs € 15.
  Sun 5 November 201715:30  15,00
 • maart 2018
 • Nieuw

  Nino Gvetadze
  Debussy, Schubert & Prokofiev

  ,
  We verwelkomen de uit Georgië afkomstige Nino Gvetadze, die sinds geruime tijd in Nederland woont, waar ze studeerde bij Paul Komen en Jan Wijn. Onlangs speelde ze in het tv-programma ‘Maestro Jules onthult’ het Tweede pianoconcert van Rachmaninov, begeleid door ons eigen Radio Filharmonisch Orkest, waarmee ze vele harten gestolen heeft.In onze serie gaat Nino met een Weens-Frans-Russisch programma een prachtige zondagmiddag verzorgen. Clair de lune van Debussy, een van de werken op het programma, verscheen samen met de Préludes op CD, die onder meer verkozen werd tot CD van de week bij NPO Radio4.
  Sun 11 March 201816:00  19,50
 • Uitverkocht
  UITVERKOCHT
  GEANNULEERD

  Radio Filharmonisch Orkest
  o.l.v. Emilio Pomárico
  met Arthur en Lucas Jussen

  ,
  Dit lunchconcert is helaas komen te vervallen.
  Thu 8 March 201812:30  0,00
 • september 2017
 • Uitverkocht
  UITVERKOCHT

  Passe-partout
  SERIE CAMERATA RCO

  Camerata RCO is een uniek ensemble, bestaande uit leden van het Koninklijk Concertgebouworkest. Deze topmusici vinden elkaar in een klein ensemble waar zij de kans krijgen zelf te bepalen met wie, waar en wat zij spelen. Plezier hebben in het maken van muziek is hun gezamenlijke drijfveer. Camerata RCO treedt over de hele wereld op. Na New York, Seoul, Wenen, Hawaii en Rome geeft dit energieke gezelschap in onze concertzaal vijf concerten, met geheel eigen invulling. De bezetting wisselt, het vakmanschap en enthousiasme zijn elke keer van topkwaliteit.
  Sat 30 September 2017 - Sat 12 May 2018  78,00
 • Passe-partout
  SERIE FAMILIECONCERTEN

  Kom op zondagochtend naar de Heuvellaan, waar we het hooggeëerd publiek van alle leeftijden ontvangen met een vrolijk en boeiend programma van maximaal een uur. In deze serie spelen veel musici van ons eigen Radio Filharmonisch Orkest. We hopen dat velen komen genieten in onze concertzaal - met stoelen waar je lekker met je benen kunt (en mag!) bungelen.
  Sun 24 September 2017 - Sun 25 March 2018  70,00
 • oktober 2017
 • Uitverkocht
  Nino Gvetadze, piano
  UITVERKOCHT

  Passe-partout serie
  PIANO & PASSIE ’17-’18

  De serie Piano & Passie is in enkele jaren tijd favoriet geworden bij liefhebbers van pianomuziek in Hilversum en verre omstreken. In deze serie worden de topwerken uit de pianoliteratuur gespeeld door gepassioneerde toppianisten die in direct contact met het publiek staan.De flamboyante Italiaan Igor Roma, in 1996 eerste prijswinnaar van het Franz Liszt Concours in Utrecht, opent het seizoen met een heerlijk Beethoven en Chopin recital. We hebben daarna een primeur met de drie kersverse laureaten van het Liszt Concours 2017 en dat gaat spetteren! De veelzijdige musicus Thomas Beijer komt terug in onze serie met Beethovens monumentale Waldsteinsonate en eigen werk. En dan: ruim baan voor het aanstormend talent Aidan Mikdad. Hij speelt werken van Liszt en Rachmaninov. We verwelkomen de betoverende Nino Gvetadze in een recital met Schubert en Prokofjev, waarna Severin von Eckardstein, eerste prijswinnaar van het Koningin Elisabeth Concours in 2003, de serie besluit in een zwoel Frans-Duits programma met muziek van Debussy en de late Beethoven.De concerten in deze serie vinden plaats op zondagmiddag om 16 uur, duren ca 1 uur, er is geen pauze. Na afloop voor alle bezoekers een gratis drankje.
  Sun 1 October 2017 - Sun 15 April 2018  97,50