Toggle menu
Terug naar overzicht

2 Meter Sessies Live – Ben Caplan

Jan Douwe Kroeske ontvangt in Studio 2 de Canadese singer/songwriter Ben Caplan voor een 2 Meter Sessies Live opname. Maak het mee, op de studiovloer!

Met zn diepe baritonstem (denk aan Tom Waits) maakt Ben Caplan al jaren veel indruk bij muziekliefhebbers over de gehele wereld. Ook zn opvallende podiumpresentatie en charmante voorkomen (enorme baard en wilde haardos) zorgen voor volle zalen. In 2012 was Caplan al even bij 2 Meter Sessies voor een audio-sessie en die smaakte al geruime tijd naar meer.

Nieuwe plaat: Old Stock
Waar Caplan op zn voorgaande platen In The Time Of The Great Remembering (2011) en Birds With Broken Wings (2015) liet inspireren door artiesten als Bob Dylan en Tom Waits, gaat hij op het gloednieuwe Old Stock (15 juni verschenen) de andere kant op: de liedjes klinken alsof ze ontstaan zijn in de vroege 20e eeuw, maar zijn uitgevoerd met een moderne benadering. Dit levert een spannende mix op van Joodse en Oost-Europese traditionele volksmuziek en hedendaagse folkrock.

Het verhaal achter de plaat is minstens zo interessant: Old Stock is gebaseerd op een 110 jaar oud en waargebeurd verhaal over twee Joodse Roemeense immigranten die naar Canada vluchten. De beproevingen die zijn onderweg moeten doorstaan, vormen de rode draad op dit conceptalbum.

Bekijk de videoclip voor nieuwe song Widow Bride

Deze september editie van 2 Meter Sessies Live in het MCO belooft dus ook weer speciaal te worden. Jan Douwe Kroeske zal uiteraard ook Ben Caplan live interviewen. Maak het van heel dichtbij mee, op de studiovloer!