Toggle menu
Terug naar overzicht

2 Meter Sessies Live – DeWolff

Jan Douwe Kroeske ontvangt in studio 2 van het MCO DeWolff voor een intieme 2 Meter Sessies Live opname. U kunt dit op de studiovloer meemaken!

Heeft het populaire DeWolff eigenlijk nog een introductie nodig? In een notendop dan: al sinds hun debuut in 2008, wordt de Limburgse band in binnen- en buitenland geprezen om hun opwindende psychedelische bluesrocksound, geinspireerd door het werk van oa Led Zeppelin, Deep Purple en The Allman Brothers. Dat DeWolff ook live niet te missen valt, werd al gauw duidelijk op grote festivals als Pinkpop, Lowlands, Sziget, Eurosonic, in voorprogrammas van oa The Black Keys en Deep Purple en in hun eigen clubshows over de hele wereld (van Europa naar Amerika naar Australie). Ook muzikanten zijn enthousiast over de band. Zo roemde Deep Purple en Rainbow bassist Roger Glover hun sound (awesome) en stelde Seasick Steve ze persoonlijk voor aan Robert Plant, zanger van Led Zeppelin…

Nieuwe plaat: Thrust
DeWolff bracht begin mei hun zevende studioalbum uit: Thrust. In tegenstelling tot hun vorige platen, ging de band nu voor een iets modernere sound. Iets minder vintage, iets meer huidige tijdsgeest. Liedjes met een maatschappijkritische blik, waaronder een aanval op Donald Trump en aanklacht tegen de comsumptiemaatschappij. Maar er is ook ruimte voor een eerlijk en puur liedje; Outta Step & Ill At Ease gaat over het missen van je familie en vrienden, als gitarist / zanger van een band die alsmaar op tournee is. Kortom, een volwassen en mooie aanvulling in de al indrukwekkende discografie van DeWolff.

[Embed video Big Talk: https://www.youtube.com/watch?v=FTXqQ_BJGnU]

Het belooft dus een speciale 2 Meter Sessies Live in het MCO te worden. Ook zal Jan Douwe Kroeske DeWolff live interviewen. Maak het van heel dichtbij mee, op de studiovloer!