Toggle menu
Terug naar overzicht

2 Meter Sessies Live – MARBLE SOUNDS

Jan Douwe Kroeske ontvangt in Studio 2 van het Muziekcentrum van de Omroep de populaire Belgische band Marble Sounds voor een 2 Meter Sessies Live opname. Maak het mee, op de vloer van Studio 2!

Een hit had Marble Sounds in 2013 te pakken: Leave A Light On was niet van Studio Brussel te slaan en ook 3FM deed vrolijk mee. De liefhebbers wisten het echter al een tijdje: de band rondom Pieter van Dessel grossiert in prachtige liedjes waar je wel naar moet luisteren, net zoals bij gelijkgestemde bands als Elbow, The National en Death Cab For Cutie. Op de redactie van 2 Meter Sessies werd de aankondiging van een nieuwe plaat The Advice To Travel Light dan ook juichend ontvangen.

Luister naar eerste single Anyhow (Even Now)

The Advice To Travel Light
Op 21 september 2018 komt The Advice To Travel Light uit. Een plaat met elf krachtige, warme en introspectieve liedjes, met strijkers, glockenspiel, drums en keyboards. Frontman Pieter van Dessel haalde inspiratie uit zn twee jaar lange reis door Canada, zonder veel spullen mee te nemen. Die eenvoud en onbezorgdheid ervoer hij als bevrijdend en dat gevoel vloeide terug in de nieuwe liedjes.

Met weinig spullen verhuizen geeft een bevrijdend gevoel. Haast een gevoel van ongebondenheid. Je leert leven zonder ballast, letterlijk en figuurlijk, en dat brengt het optimistische in je naar boven. Neem niet teveel mee in je spreekwoordelijke rugzak, want dan houdt ook weinig je tegen. Dat gevoel moest ik in de plaat steken, aldus Van Dessel.

Dit belooft dus weer een heel speciale editie van 2 Meter Sessies Live in Hilversum te worden. Uiteraard zal Jan Douwe de band ook live interviewen. Tot dan!