Toggle menu
Terug naar overzicht

2 Meter Sessies Live – Strand of Oaks

– GEANNULEERD kaartkopers ontvangen nader bericht. –

Jan Douwe Kroeske ontvangt in Studio 2 van het Muziekcentrum van de Omroep de Amerikaanse rockband Strand of Oaks voor een 2 Meter Sessies Live opname. Je kunt hier bij zijn, op de studiovloer! Let op: we beginnen al om 19.30 uur, een half uur eerder dan normaal!

With a little help from my friends
Vorige maand verscheen met “Eraserland” een gloednieuwe en lovend ontvangen plaat van Strand of Oaks, de band rondom bevlogen frontman Timothy Showalter. Een plaat die er bijna niet was geweest, zoals Showalter schrijft op z’n website: “I had thought for a moment Strand of Oaks might be over until a text from my friend, Carl Broemel, changed all that.” Zonder dat de terneergeslagen Showalter het wist, hadden vier bandleden van My Morning Jacket een studio geboekt om samen met hem nieuwe liedjes op te nemen. “They believed I could and pulled me back from the brink,” aldus Showalter. Het was de kickstart die hij nodig had om weer door te gaan met Strand of Oaks.

Luister naar Weird Ways

The War On Drugs, David Bowie, Crazy Horse
Het resultaat is een even geweldige als goudeerlijke plaat met 10 liedjes die gaan over, zoals hij zelf stelt, “existing and continuing on, a testament to the hope that even if we feel like we are disappearing, there is that glimmer of light”. Ook de Volkskrant was enthousiast (4 sterren) en vergeleek de sound met The War On Drugs, maar wist ook dat deze Strand of Oaks plaat “meer afwisseling in sfeer kent dan de succesalbums van The War On Drugs.” Rolling Stone Magazine haalde in haar bespreking zelfs David Bowie en Neil Young’s Crazy Horse erbij als referentiepunten en noemt het zijn “most lasting, accessible album yet”.

Luister naar Forever Chords

In 2014 was Strand of Oaks ook te gast bij 2 Meter Sessies. Met doorbraakplaat “HEAL” onder de arm, kwam hij langs in Haarlem voor een intense opname. Die kun je hier bekijken.

Uiteraard zal Jan Douwe Kroeske Timothy Showalter ook live interviewen op de studiovloer. Dat belooft dus weer een mooie 2 Meter Sessies Live show te worden!