Toggle menu
Terug naar overzicht

2 Meter Sessies Live – Tom Baxter

Jan Douwe Kroeske ontvangt in Studio 2 van het Muziekcentrum van de Omroep de Engelse singer/songwriter Tom Baxter voor even speciale als intieme 2 Meter Sessies Live opname. Je kunt hier bij zijn, op de studiovloer.

Maar liefst tien jaar hebben we moeten wachten op een nieuwe Tom Baxter plaat. Hij was een rising star, zn naam werd met ontzag uitgesproken door collega-muzikanten als Rufus Wainwright, Tom Waits en Gary Barlow. Zn liedjes werden gecovered door veel artiesten (van Shirley Bassey tot Boyzone) en werden gebruikt in Hollywoodfilms, bij het BBC verslag van de olympische spelen en bij uitzendingen over de Royal Wedding. Maar nieuwe liedjes bleven uit. Baxter trouwde en scheidde weer, reisde de wereld rond, en vond naast een nieuwe vrouw gelukkig ook weer inspiratie.

Indrukwekkende comeback
En zo verscheen eind september dan eindelijk die nieuwe plaat: The Other Side Of Blue. Op de vraag of Baxter het nog kan, kun je volmondig ja" antwoorden. Het is een indrukwekkende, intieme plaat met kaal opgenomen liedjes, veel meer dan een piano of een gitaar heeft de verhalenverteller Baxter niet nodig om de luisteraar stil te krijgen.

Luister naar Cold van Tom Baxter

Dit belooft dus weer een heel speciale editie van 2 Meter Sessies Live in Hilversum te worden. Jan Douwe zal Tom Baxter uiteraard ook live interviewen. Tot dan!