Toggle menu
Terug naar overzicht

5 jaar Het Klassiek Collectief

Het Klassiek Collectief werd 5 jaar geleden opgericht als projectorkest voor vergevorde amateurs en semi-professionele orkestmusici. Dit najaar viert het orkest zijn 5-jarig bestaan met een uitdagend programma!

In ons eerste concert, vijf jaar geleden, klonk de eerste symfonie van Beethoven. Vijf jaar later zijn we klaar om de bekendste noten van het klassieke repertoire uit te voeren: zijn monumentale vijfde symfonie.

Daarnaast spelen we twee werken van Richard Strauss. Don Juan is feestelijk, uitbundig en vooral een grote muzikale en technische uitdaging voor het gehele orkest. Strauss’ hoboconcert is de kers op de taart van dit programma. Zoals we in het verleden vaker hebben gedaan werken we graag samen met jonge musici die ruim op weg zijn hun sporen als solist te verdienen. Ivan Podyomov behoort als jonge solohoboist van het Koninklijk Concertgebouworkest tot de top van de hoboisten wereldwijd, maar is in Nederland nog niet vaak als solist te horen geweest. We werken samen met onze vaste gastdirigent Arjan Tien.

Programma:
Strauss, R: Don Juan
Strauss, R: Hoboconcert
Beethoven: Symfonie no. 5

Musici
Het Klassiek Collectief
Arjen Tien, dirigent
Ivan Podyomov, hobo