Toggle menu
× Sluit venster
Terug naar overzicht

5 jonge toptalenten in concert

We kijken terug op een prachtige en succesvolle eerste editie van de Globe International Piano Competition afgelopen maart, waar internationale toptalenten van het hoogste niveau meededen.

Graag presenteren wij vijf jonge internationale talenten van verschillende leeftijden die ondanks hun jonge leeftijd, stuk voor stuk in staat zijn met hun spel te ontroeren. Ze beschikken al over een buitengewone techniek, een vergevorderd begrip van muzikaliteit en een prachtige klank.

Alle inkomsten uit kaartverkoop worden besteed aan het mogelijk maken van een winterschool, masterclasses en concerten om jonge talenten verder te ontwikkelen en te stimuleren.
Wilt u deze talenten verder ondersteunen dan is een eenmalige donatie van elke grootte mogelijk via deze link.
Wij danken u bij voorbaat voor uw ondersteuning en liefde voor talentontwikkeling.

Programma

Amadeusz Maksymiuk, 20 jaar uit Polen
J.S. Bach – Jesu Joy of Man’s desiring
W.A. Mozart – Sonata in D majeur KV 311
Genieten kan alvast hier

Yulianna Beziazychna, 9 jaar uit Oekraïne
programma volgt
Genieten kan alvast hier

Akari Bastiaens, 11 jaar uit België
programma volgt
Genieten kan alvast hier

Pauze (13.50 uur)

Paulina Skulkin, 10 jaar uit Duitsland
programma volgt
Genieten kan alvast hier

Salome Skulkin, 15 jaar uit Duitsland
programma volgt
Genieten kan alvast hier

Amadeusz Maksymiuk, 20 jaar uit Polen
Gershwin / Wild – Embracable You
F. Liszt – Venezia e Napoli S. 162: no. 3 Tarantella

Amadeusz Maksymiuk
Begon op 6 jarige leeftijd met pianospelen in Poznan, Polen. Hij is leerling van Piotr Szychowski op de Music Academy van Poznan. Hij reisde al Europa rond voor concoursen, concerten en masterclasses waarvan de hoogtepunten zijn: een 1e prijs op het Bela Bartok Internationaal PIano Concours in Polen, 1e prijs op het ASCO Internationale Muziekconcours in Hongkong, 1e prijs op het Tiziano Rossetti International Muziekconcours in Zwitserland, 2e prijs Globe International PIano Competition 2023.
Prachtige woorden van Amadeusz: "For quite some time…music has become the most significant part of my life. The ability to share the joy, express myself and connect with the audiences all around the world is the greatest reward. It’s the unique language that unites people and a space where everyone can find its peace."

Yulianna Beziazychna
Yulianna begon op 5 jarige leeftijd met pianospelen onder begeleiding van haar moeder Nataliia Abdulina. Ze won al meerdere internationale pianoconcoursen, de hoogtepunten zijn: 1e prijzen voor XIII Vladimir Horowitz Concours in Kiev, XIV Internationale Pianoconcours voor jonge pianisten Vladimir Krainev en Globe International Piano Concours 2023.
Momenteel is ze leerlinge van Tatyana Abaeva bij de Davidsbündler Music Academy te Den Haag. Yulianna vindt muziek maken geweldig en ze wordt er ontzettend blij van. Ze vindt voor publiek spelen het leukste wat er is.

**Akari Bastiaens **
Akari heeft ondanks haar jonge leeftijd al heel wat podium ervaring. De jury van de Steinway Piano Competition Belgium beschreef haar als een witte raaf na haar optreden tijdens de finale in Bozar te Brussel. Het optreden was zo overtuigend dat de jury haar naast de eerste prijs in haar eigen categorie ook beloonde met de Steinway & Sons prijs en ze België mocht vertegenwoordigen tijdens het eerstvolgende Steinway Piano Festival te Hamburg. Verdere hoogtepunten van Akari in 2023: 2de prijs in de Globe International Piano Competition en de 1e prijs in het Concours Breughel te Brussel.
Naast haar wekelijkse lessen aan het Junior Conservatorium Maastricht bij Joop Celis volgt Akari sinds september 2022 ook lessen bij Borys Federov en Tatiana Abayeva in de Davidsbundler Academy te Den Haag. Akari geniet van het spelen op het podium. Haar droom is om nu en later in vele mooie zalen te mogen spelen voor een groot publiek. Dit zowel als solist maar ook in kamermuziek verband.

Paulina Skulkin
Paulina Skulkin, 10 jaar, begon op 8 jarige leeftijd met pianospelen bij Irina Mintz die volgens haar eigen succesvolle pianomethode te werk gaat, ‘Hello Piano’ methode. Muzikale hoogtepunten waren eerste prijzen tijdens Musicalade in Spanje, internationaal Piano Concours Smederevo in Servië en Jugend Musiziert. Ook won ze een 3e prijs tijdens het GIPC in Hilversum. Paulina is ontzettend kort nog in de muziek maar haar liefde, passie en talent voor het instrument in samenwerking met geweldige begeleiding zorgen voor een schitterende ontwikkeling.

Salome Skulkin
Salome begon op 9 jarige leeftijd met pianospelen en heeft anderhalf jaar geleden ook de overstap gemaakt naar Irina Mintz en de Hello Piano Methode. In de laatste anderhalf jaar wist zij meerdere prijzen te winnen in haar leeftijdscategorie: Musik Talente 2022, Deutschland (19. Internationaler Wettbewerb) – 2. Preis (90 Punkte); „Musicalada“ 2022, Spain (The International Online Festival-Contest) – 1. Prize; IX International Piano Competition Smederevo, Serbia – 1 Prize (99 Points); Regionalwettbewerb Jugend Musiziert 2023 – 1. Platz (25/25 P); Landeswettbewerb Jugend Musiziert 2023 – 1. Platz (23/25 P).
Salome komt uit een ontzettend muzikaal gezin en draagt ook net als haar zus de passie en liefde voor muziek.