Toggle menu
Terug naar overzicht

Beethoven Marathon

NB tijden onder voorbehoud, deze worden later bekend gemaakt, evenals de entreeprijzen. Kaartverkoop start in oktober.

Op 17 december 2020 is het 250 jaar geleden dat Ludwig van Beethoven geboren werd. Talloze concertseries, festivals en manifestaties zijn dit jaar te horen en te bezoeken. Ook in het MCO geven we in onze reguliere series veel aandacht aan – volgens velen – de grootste componist ooit.

Daarnaast denken we een primeur in huis te hebben met een marathon waarin alle 32 pianosonates van Beethoven binnen één weekend ten gehore zullen worden gebracht. En dit door een unieke samenwerking van het MCO, het Conservatorium van Amsterdam en het Mozarteum in Salzburg: een geweldige concertlocatie en twee topinstituten met internationaal gerenommeerde piano-opleidingen. Van beide scholen zullen in totaal 20 masterstudenten worden geselecteerd die gezamenlijk deze titanenklus gaan klaren.

Op zaterdag 19 en zondag 20 december zullen 2×20 miniconcerten worden gegeven in zowel de Bernard Haitinkzaal van het Conservatorium van Amsterdam als in Studio 1 van het MCO, waarmee de marathon op twee locaties in zijn geheel wordt gespeeld.

Voor vaste bezoekers van onze series zullen er voor dit weekend Beethoven passe-partouts te verkrijgen zijn tegen gereduceerd tarief. Alle pianosonates van Ludwig van Beethoven, door 20 jonge toptalenten uit binnen- en buitenland, wie wil daar niet bij zijn? Voor updates & meer informatie: abonneer u op onze nieuwsbrief of houd deze website in de gaten.