Toggle menu
Terug naar overzicht

Emanuel Ax

Klap op de vuurpijl, kers op de taart of hoe je het ook wilt noemen, we besluiten het jubileumseizoen van de serie Piano & Passie met een pianist van de buitencategorie. We verrassen u met een concert op zaterdagavond door een wereldster: Emanuel Ax.

Het is onbegonnen werk om de awards op te noemen die deze grootmeester in zijn imposante carriere in de wacht heeft gesleept, hoewel de zeven Grammies voor kamermuziek en piano solo niet onvermeld mogen blijven. Hij trad op met alle grote dirigenten en orkesten en vormde een zeer succesvol pianokwartet met Yo-Yo Ma, Isaac Stern en Jaime Laredo.

Over een eerder concert in de serie Meesterpianisten in het Concertgebouw schreef NRC: ‘…hij benadert de muziek vanuit een allesomvattende zachtmoedigheid. Hij houdt van elke noot die hij speelt. (…) Zijn instrumentale bagage en zijn uitzonderlijke muzikale drive maken hem tot de Rolls-Royce onder de pianisten: sterk en dynamisch, glanzend en subtiel, in staat om zelfs de meest onherbergzame muzikale landschappen te doorkruisen met koninklijke souplesse.’

Dit recital (met in de pauze een bubbelend feestdrankje) vormt de feestelijke afsluiting van ons jubileumseizoen.

NB: Houders van een Piano & Passie passe-partout 2018-2019 zien op de passe-partout kaart (rechts bovenin) een kortingcode, waarmee ze voor dit concert kaarten met € 2,50 korting kunnen bestellen.

Dit recital wordt mede mogelijk gemaakt door:
Onstein Textiel Agenturen
Lawyers Alliance