Toggle menu
× Sluit venster
Terug naar overzicht

Familie Woudenberg

De Wereld komt op bezoek aan de Heuvellaan in Hilversum. Klarinettist Arjan Woudenberg en zijn broers nodigen musici vanuit vele windstreken uit, om in Studio 1 op een muzikale reis te gaan die voert van de Balkan via de Carpaten en het hoge noorden naar de Caucasus.

Jelena Ristic (viool), Alper Kekeç (percussie), Ella Stenstedt (contrabas) & Barbaros Bozkir (toetsen) en de broers Woudenberg laten gewapend met een uitgebreid arsenaal van traditioneel westerse instrumenten maar ook duduk, taragot, cimbalom, darboeka en bendir, de muzikale tegenstellingen en verwantschappen tussen landen en volken doorklinken in een zinderend programma dat niet polariseert maar draait om de vraag: Hoe kan het dat al die prachtige en diverse muziek er niet voor zorgt dat iedereen spontaan een instrument leert spelen en muziek gaat maken met elkaar.
Speciaal voor dit concert en rond dit thema wordt een stuk gecomponeerd door de Kindercomponist des Vaderlands.

Tonentuin
Tijdens ieder concert in Studio 1 zijn (klein)kinderen van 4-8 jaar welkom in de Tonentuin. In een van de andere studio’s aan de Heuvellaan krijgen ze de mogelijkheid om zelf muziek te maken!

Er wordt gezongen, gespeeld, geïmproviseerd, laagdrempelig en spelenderwijs. Na afloop van het concert laten we zien en horen wat we samen hebben gemaakt!