Toggle menu
Terug naar overzicht

GAAF Muziektheater GEANNULEERD

GEANNULEERD i.v.m. Corona crisis
Wanneer u kaarten heeft gekocht, sturen we u zo snel mogelijk bericht over de afhandeling van de kaartverkoop. We zijn op zoek naar een manier waarop dit administratief goed en gemakkelijk kan worden geregeld.
Mocht het concert later dit jaar alsnog plaatsvinden, laten we u dat natuurlijk ook weten.


Op 8 en 9 april 2020 presenteert stichting GAAF Muziektheater een eigentijdse
productie van de legendarische rockopera Jesus Christ Superstar, hét meesterwerk van componist Andrew Lloyd Webber en tekstschrijver Tim Rice.
In een razend tempo vertellen zij over de laatste dagen van Jezus van Nazareth gezien vanuit het oogpunt van Judas Iskariot. We zien hoe Jezus groter wordt dan een rockster, hoe hij stijgt tot grote hoogte, om vervolgens door zijn vriend Judas te worden uitgeleverd aan de machthebbers. Die verpletteren hem meedogenloos en laten hem voor dood achter aan het kruis.

De rockopera is sinds zijn verschijnen in 1970 niet alleen een enorm succes, maar blijkt keer op een keer een controversieel werk dat nieuw licht werpt op een van de grootste onderwerpen uit de Westerse geschiedenis. Wie is Jezus als je hem losmaakt van zijn mythe? Als je hem meer en meer benadert als mens? Als een revolutionair in een door Romeinen bezet Israël?

Onder begeleiding van artistiek leider Matthias ten Houte de Lange, dirigent Stef van Dijk en regietalent Iris Vlutters verenigt GAAF Muziektheater amateurs, semi-professionals en professionals in een unieke samenstelling en spelen zij een voorstelling om nooit te vergeten. Begeleid door een geweldig orkest brengen zeven solisten en koor de prachtige muziek en teksten van nummers als ‘Heaven On Their Minds’, ‘Superstar’ en het onweerstaanbare ‘I Don’t Know How To Love Him’.

En, het is feest! Niet alleen viert stichting GAAF Muziektheater met deze productie haar oprichting, ook viert Jesus Christ Superstar zijn 50-jarig jubileum. Vier jij dit feest met ons mee?