Toggle menu
× Terug naar concertkalender
Terug naar overzicht

Goois Symfonie Orkest

Eindelijk weer een concert van het Goois Symfonie Orkest

Het Goois Symfonie Orkest is de coronacrisis goed doorgekomen en viert dat met een bijzonder concert.

Beethoven en Dvorák staan op het programma op zondag 31 oktober. In dit middagconcert werkt het Goois Symfonie Orkest samen met het Atlantic Trio. Het is het eerste concert sinds de Covid-lockdowns anderhalf jaar geleden begonnen. “Eindelijk kunnen we weer spelen,” verzuchten veel musici.

Dirigent Joost Geevers leidt het orkest voor de pauze in Beethovens Ouverture ‘Egmont’ en in een selectie uit Antonín Dvoráks Legenden. De Legenden zijn allemaal kortere stukken, met sterk wisselende tempi en stemmingen. Pareltjes uit de orkestliteratuur die zelden worden gespeeld, maar die net zo heerlijk zijn om naar te luisteren als de grote symfonieën van de Tsjechische meester.

Na de pauze betreden maar liefst drie solisten het podium. Het gaat om de leden van het Atlantic Trio: de Hilversumse violiste Janneke van Prooijen, cellist Ansfried Plat en pianist Bas Verheijden. Samen met het orkest spelen zij het Tripelconcert van Ludwig van Beethoven. Dit grote werk heeft eigenschappen die we kennen uit veel composities van Beethoven. Soms lyrisch, maar ook fel; intiem en grootschalig; met zeer virtuoze passages voor de solisten, uitmondend in een bloedstollende finale.

Programma:

– Ludwig van Beethoven: Ouverture ‘Egmont’

– Antonín Dvorák: Delen uit ‘Legenden’ op. 59

– Ludwig van Beethoven: Concert voor viool, cello en piano, ‘Tripelconcert’

Goois Symfonie Orkest

& Atlantic Trio

Joost Geevers, dirigent

Meer informatie over uw bezoek aan het Muziekcentrum van de Omroep