Toggle menu
Terug naar overzicht

Goois Symfonieorkest

Het is maar liefst zestig jaar geleden dat Ruud Bos (1936) als pianist aantrad bij het Leidseplein Cabaret. Voor het Goois Symfonieorkest reden om deze muzikale duizendpoot te eren met een jubileumconcert in zijn eigen woonplaats, Hilversum.

We kunnen zonder overdrijven stellen dat Ruud Bos ons naoorlogse muzikale landschap mede heeft bepaald. Meerdere generaties zijn opgegroeid met de onsterfelijke melodieen die hij maakte voor radio, televisie, toneel, cabaret, film en musical ( zoals zeg ’ns Aa, de Fabriek, dagboek van een herdershond).
Wereldfaam geniet hij als componist van de liedjes voor De Fabeltjeskrant, een serie die niet alleen in Nederland draaide maar die wereldwijd in maar liefst veertig landen te zien was.

In eigen land is zijn naam bovendien onlosmakelijk verbonden met die van Wim Sonneveld, Jasperina de Jong, Johnny en Rijk, Willeke Alberti, Andre van Duin en een keur aan andere artiesten voor wie hij liedjes schreef en prachtige arrangementen maakte.

Daarnaast genieten jaarlijks ruim vijf miljoen bezoekers van de Efteling van de meeslepende muziek die Ruud componeerde voor attracties als Fata Morgana, Droomvlucht, Villa Volta en De Vogel Rok.

Het muzikale eerbetoon zal plaatsvinden in het Muziekcentrum van de Omroep op zondagmiddag 1 maart. Solisten uit de musicalwereld zullen de bekende liedjes zingen en de middag wordt aan elkaar gepraat door presentator/cabaretier Ivo de Wijs.