Toggle menu
Terug naar overzicht

Jubileumconcert ‘Hilversum 100 jaar Mediastad’

We vieren in 2018 Hilversum 100 jaar Mediastad en de jubilea van Goois Symfonie Orkest (GSO, 35 jaar), COV Hilversum (90 jaar) en City Orkest (70 jaar). Ter gelegenheid daarvan worden twee premieres uitgevoerd van werken van de componisten Ruud Bos en Peter Greve: Hille en Thuiskomst. Deze werken zijn tot stand gekomen in opdracht van het GSO en met subsidie van de gemeente Hilversum.

In Hille, van Ruud Bos, komt een oude legende over het ontstaan van de naam Hilversum tot leven. Het werk is geschreven voor symfonieorkest, koor en bariton. Het GSO en de COV nemen het muzikale deel voor hun rekening en de verteller is zanger/acteur Bert Simhoffer.

Het door Peter Greve gecomponeerde werk Thuiskomst is een klankverhaal voor koor en orkest dat de ontwikkeling van adolescent tot volwassene tot uitbeelding brengt. Tijdens de uitvoering door het GSO en de COV wordt het verloop van de handeling geillustreerd met geprojecteerde lichtbeelden van Rik van Linden van den Heuvell.

In Five Mystical Songs, van Ralph Vaughan Williams, worden oude religieuze gedichten van George Herbert voorgedragen. Dit werk voor koor, bariton en orkest wordt ten gehore gebracht door de COV en Bert Simhoffer, onder begeleiding van het GSO.

Het City Orkest speelt een medley van Rogier van Otterloo: Op Hoop van Zegen, Soldaat van Oranje, Help! de Dokter Verzuipt, Turks Fruit: ‘Het Mistige Rooie Beest’, Muenchen 74, en Rondo I met Mirjam van der Maas, fluit.

Na afloop in de hal bij Cafe Elling: optreden van het City Orkest m.m.v. Derk de Kloet, zang.

Kaarten:
Volwassenen € 15,00
Tot 18 jaar € 7,50
Tot 12 jaar gratis

NB dit concert wordt herhaald op zondag 10 juni om 15 uur, klik hier.