Toggle menu
Terug naar overzicht

Kerstconcert voor de hele familie:

Het Amsterdam Youth Symphony Orchestra o.l.v. Peter Veenhuizen speelt het beroemde sprookje van Andersen: over de standvastige tinnen soldaat.

Een jongetje krijgt voor zijn verjaardag een set tinnen soldaatjes. Eentje mist een been, en dat eenbenige soldaatje wordt verliefd op een papieren danseresje. ‘s Nachts komt al het speelgoed komt tot leven, behalve het soldaatje en de ballerina. De volgende dag waait het soldaatje uit het raam en komt na allerlei omzwervingen in het haardvuur terecht, samen met het danseresje. De goede kerstfee, die in de kerstboom woont, ziet het en fluistert toverwoorden. Het enige wat in het vuur overblijft is een tinnen hartje en een papieren bloem… Overtuigend verteld door Femke Krist, met de mooie muziek van Keith Amos.

Kinderen en volwassenen luisteren op verschillende manieren naar muziek maar één ding blijft het zelfde: als het programma van hoge kwaliteit is, heeft iedereen plezier. Het MCO nodigt musici uit voor wie kinderen én hun ouders serieus publiek zijn. Er is veel te zien, er zijn mooie verhalen en ja: je mag bij ons best een beetje wiebelen tijdens het concert. De concerten duren ongeveer een uur en zijn goed te volgen voor kinderen vanaf ca. 6 jaar.