Toggle menu
Terug naar overzicht

Ars Phantasia

Een pianoconcert van een sprookjesverhaal door de pianist Yoshimi: een unieke, levendig en kleurrijke ervaring door een stukje poezie zonder woorden, ondersteund door pittoreske projecties en decor. Een uitnodiging voor een muzikale en visuele reis door de fantastische wereld van La Papillonne.

Het Concert
Deze wereldpremiere show als start van een Europese Tour, presenteert Ars Phantasia’s CD-album, genaamd La Papillonne, die eind 2018 uitkwam. Een uitzonderlijke kans om La Papillonne live te beleven: De luisteraar interpreteert met eigen verbeelding een verhaal dat voortreffelijk verteld wordt door prachtige schilderijen en post-romantische piano stukken. Deze kleurrijke lagen van minimalistische en moderne muziek worden begeleid door fascinerende projecties van het charmante kunstwerk in Aziatische stijl, fijngevoelig ontworpen door de veelzijdige grafisch kunstenaar Lisk Feng. Het concert geeft een beeld van het totale album, welke tijdens en na het concert verkrijgbaar is.

Ars Phantasia
Geboren halfweg Japan en Frankrijk, Ars Phantasia is waar muziek, poezie en schilderkunst samenkomen in een conceptueel artistieke manier van kijken met internationaal befaamde artiesten en performers uit de hele wereld.

La Papillonne
Dit conceptuele debuut-cd-album van Ars Phantasia, gepresenteerd in Digibook-formaat, voert ons door een stiekem geschreven sprookje, ondergedompeld in de mystieke sfeer van het traditionele oude Japan, en brengt ons een onvergetelijke dagtocht van ontdekkingen van een opgewekt jong meisje, genaamd La Papillonne. Deze kleine engel wordt plotseling wakker in een fantasiewereld, waar ze haar plaats en identiteit zal vinden, door spirituele ontmoetingen met haar platonische zielsverwant en uiteindelijk met zichzelf. Behalve de volgende epiloog, La Papillonne is wat er nog over was: een visueel gedicht op piano.
«Il etait une fois un ange; comme un reve, il ne le savait pas.
Une fois, il se disait meme qu’il jouait du piano en se reveillant ou en s’endormant.
Il etait une fois une journee de retrouvailles spirituelles; comme un reve, il ne le decidait pas.
Il se disait meme que ce voyage se passait sur les ailes d’un papillon.
Et voici sa paix; comme un reve, etait-il dit.»

Yoshimi
Yoshimi is een professionele en unieke pianiste die voornamelijk in Nederland en Japan optreedt. Ze heeft een breed scala aan muziek uitgevoerd, van klassieke stukken tot hedendaagse muziek, improvisaties en haar eigen composities.
www.yoshimi-arts.com