Toggle menu
× Sluit venster
Terug naar overzicht

Metropole Orkest Cellos

De cellisten van het Metropole Orkest, Joel Siepmann, Emile Visser, Annie Tångberg en Jascha Albracht, combineren een ultrabrede muzieksmaak en -kennis met een flinke dosis creativiteit en improvisatie. De leukste cellogroep van Nederland laat, geheel in de traditie van het Metropole Orkest, een veelzijdig geluid horen in alle denkbare muziekgenres.
Als specialisten in crossovers spelen ze alles van popklassiekers tot jazz- en wereldmuziek. Ze mengen de grunge van Nirvana net zo makkelijk met tango, terwijl ze moeiteloos schakelen van ritmische soulmuziek naar gevoelige ballads. Ze zullen je laten horen en ervaren dat op het oog onverenigbare muziekstijlen juist een mooi en verrassend programma opleveren en dat de cello nog veel meer is dan het allermooiste strijkinstrument. In zelfgeschreven arrangementen laten ze hun cello’s zingen als een trompet, schuren als een elektrische gitaar en grooven als een drumstel!

Tonentuin
Tijdens ieder concert in Studio 1 zijn (klein)kinderen van 4-8 jaar welkom in de Tonentuin. In een van de andere studio’s aan de Heuvellaan krijgen ze de mogelijkheid om zelf muziek te maken!
Er wordt gezongen, gespeeld, geïmproviseerd, laagdrempelig en spelenderwijs. Na afloop van het concert laten we zien en horen wat we samen hebben gemaakt!