Toggle menu
× Terug naar concertkalender
Terug naar overzicht

Open Monumentendag 11.00 – 12.00 uur

De term duurzaam kan op vele manieren worden aangevlogen. Bij een monument zullen vele mensen terecht denken dat duurzaamheid in het licht van de energietransitie geen sincure is. En dat klopt ook.
Echter bij duurzaamheid in het licht van circulair scoort een monument zeer hoog. Waarbij voor een circulair gebouw ook nog sloop en herbouw met teruggewonnen materialen aan de orde is, blijft een monument wat het is. Een monument staat al decennia en soms honderden jaren fier overeind. Misschien is het gebruik van het pand in de voorbije jaren gewijzigd, maar het wordt nog steeds gebruikt.
In het het Muziekcentrum van de Omroep is het gebruik nooit veranderd. Het was, is en blijft een gebouw dat van oudsher gebruikt werd door de media en waar met name de na-oorlogse radio-orkesten en -koren furore maakten. En nu, 93 jaar na de start van de VARA in de voormalige witte villa aan de Heuvellaan en de bouw van de eerste radiostudio (nu Studio 2) in 1931, staan we nog steeds fier overeind en wordt er nog steeds muziek gemaakt.
De medewerkers van het MCO tonen u graag hoe het gebouw op het hoogste punt van Hilversum nog steeds in gebruik is.

Wilt u mee met deze rondleiding die start om 11.00 uur en eindigt om 12.00 uur?
Meldt u zich dan gratis aan. Wij hebben dan zicht op de aantallen bezoekers en kunnen diverse groepen en looproutes samenstellen.

Wilt u na afloop van de rondleiding ook zien en horen hoe het Pierre Palla Concertorgel vanuit de vroegere AVRO studio nu circulair staat te shinen in studio 1?
Geef u dan ook daarvoor op, en klik op de volgende link in de agenda.

Na de eerste orgelpresentatie programmeert het Dudok Architectuur Centrum een optreden van sopraan en klassiek muziektheatermaakster Nienke Nasserian Nillesen.
U kunt van link naar link klikken, zich per onderdeel opgeven en als u wilt, de hele dag in het MCO aanwezig zijn.
Het Muziekcafé is geopend voor een drankje en een hapje en in de hal is regelmatig muziek. We heten u van harte welkom op zaterdag 10 september!