Toggle menu
× Terug naar concertkalender
Terug naar overzicht

Open Monumentendag 14.45 – 15.45 uur

Een knap staaltje van circulaire duurzaamheid is de verhuizing en wederopbouw van het Pierre Palla Concertorgel.
Voorheen was het ingebouwd in de oude Avro Studio aan de ‘s-Gravelandseweg in Hilversum. Voor de redding van het orgel werd een Stichting in het leven geroepen.
Daarmee is het gelukt om een nieuwe plek voor het orgel te vinden en wel in studio 1 van het Muziekcentrum van de Omroep. Een monument in een monument.
De voorstelling start met een film over het orgel, gevolgd door uiteraard live bespeling op het orgel.

Patrick Hopper de titulair organist van het Pierre Palla Concertorgel zal dit korte concert voor u spelen. Hij is vaste bespeler en kent het instrument als geen ander.
Hij legt zich toe op het uitvoeren van zowel tradionele als hedendaagse theaterorgelmuziek.
Zijn eerste orgellessen ontving Patrick op dertien-jarige leeftijd van Henk Weber. Later zette hij zijn studie voort bij Rienk Jiskoot aan het Koninklijk Conservatorium te Den Haag.
Als concertorganist heeft Patrick opgetreden in Nederland, de Verenigde Koninkrijk, Zwitserland en Rusland. Patrick is Fellow of the Royal College of Organists en heeft ook het diploma koordirectie van dit instituut.
Hij bekwaamde zich later in het bespelen van theaterorgels. Daarnaast is hij actief als componist en arrangeur.

Bestel gratis kaarten voor dit unieke Monumentendag concert op het Pierre Palla Concertorgel.

U bent van harte welkom in het MCO. Het gebouw is vanaf 11.00 uur geopend. Op diverse momenten zijn er optredens in de hal, om 11.00 uur starten we met diverse rondleidingen en ook het Muziekcafé is die dag geopend voor een drankje en een hapje.