Toggle menu
Terug naar overzicht

Open Monumentendag 2018

Het MCO als pop-up kerk? Wat is de link? Muziek als monument en een monumentale kerk? Provincie Noord-Holland gaat in het kader van de Nationale Monumentendag op zoek naar nieuwe rituelen en gebruiken: Toekomst van Toen. Als er een monument is dat je overal in Europa tegenkomt is het de kerk. In kerken komen we samen, wordt er gepreekt en gezongen, gebeden en gevierd. De manier waarop dit gebeurt is overal net even anders. Toekomst van toen plaatst de monumenten van toen in de toekomst.

Naast het feit dat het MCO sinds 1929 het oudste muziekstudiocomplex van Nederland is, met de recent gerestaureerde Studio 2 als oudste radiostudio, wordt in 2018 het geheel gerestaureerde Pierre Palla Concertorgel ingebouwd in Studio 1. Hoewel het orgel in september nog niet bespeelbaar is, kun je dit grootste, originele theaterorgel van Nederland al wel komen bewonderen.

De orgelbouwer aan het woord: leer hoe een orgel werkt en volg een speciale orgelrondleiding, om 11.00, 13.00 of 16.00 uur. Opgeven via receptie@mco.nl o.v.v. orgelrondleiding i.v.m. het maximaal aantal deelnemers. Op woensdag 5 september krijgt u bericht of en hoe laat u kunt deelnemen. NB: voor een bezoek aan het orgelhuis moet men trappen op, de rest is op de begane grond.

Daarnaast zijn er twee algemene rondleidingen door het gebouw om 10.15 en 12.15 uur, aanmelden kan via receptie@mco.nl o.v.v. gebouwrondleiding i.v.m. een maximaal aantal deelnemers. Op woensdag 5 september krijgt u bericht of en hoe laat u kunt deelnemen.

Van 15.00 tot 16.00 uur is er in Studio 2 een trendlezing Het Nieuwe Kerken door trendwatcher Jeanneke Scholtens. U kunt zich hiervoor opgeven via www.toekomstvantoen.nl.

U bent de hele dag van harte welkom in het MCO voor optredens, rondleidingen (wel aanmelden!), koffie met iets lekkers, lunch en meer. Het gebouw en Muziekcafe Elling zijn geopend van 10.00 tot 17.00 uur.