Toggle menu
Terug naar overzicht

Orgel van Oranje GEANNULEERD

GEANNULEERD i.v.m. Corona crisis
Wanneer u kaarten heeft gekocht, sturen we u zo snel mogelijk bericht over de afhandeling van de kaartverkoop. We zijn op zoek naar een manier waarop dit administratief goed en gemakkelijk kan worden geregeld.
Mocht het concert later dit jaar alsnog plaatsvinden, laten we u dat natuurlijk ook weten.


Organist Patrick Hopper geeft, met de muzikale gasten Janneke van Prooijen (viool) en Joost van Tongeren (bariton), een feestelijk BEVRIJDINGSCONCERT.
Het recent gerestaureerde Pierre Palla Concertorgel, het vroegere AVRO Concertorgel, vormt het middelpunt van dit concert. Dit unieke ‘studio-orgel’ maakte de oorlog mee, én de bevrijding.

In de nadagen van de oorlog bespeelde de Canadese korporaal Edgar Goodaire dit orgel tijdens live radio-uitzendingen. In de archieven van het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid zijn hier nog oude programma-aankondigingen van teruggevonden. Organist Patrick Hopper zal, met medewerking van bariton Joost van Tongeren, zo’n historische radio-uitzending reconstrueren.
Daarnaast klinken Schindler’s List met violiste Janneke van Prooijen, Soldaat van Oranje en het Warsaw Concerto tijdens dit bevrijdingsconcert.
Met We’ll Meet Again van Vera Lynn eindigen we, net op tijd voor het vuurwerk, dit concert op 5 mei in Studio 1 van het Muziekcentrum van de Omroep.