Toggle menu
× Sluit venster
Terug naar overzicht

Patrick Hopper

De Haagse musicus Patrick Hopper is de vaste organist van het Pierre Palla Concertorgel in het MCO. Hij is in staat om dit bijzondere instrument te laten schitteren met zowel traditionele orgelmuziek als theaterorgelmuziek. Geboren en getogen in Den Haag, heeft Patrick de British School in the Netherlands bezocht. Zijn eerste pianolessen ontving hij op negenjarige leeftijd en toen hij dertien was won hij in 1983 de eerste prijs op het Edith Stein concours (nu het Prinses Christina concours). Vier jaar later ging hij studeren aan het Koninklijk Conservatorium te Den Haag. Meestercursussen volgde hij in Stuttgart, Moskou en de Verenigde Staten.

Orgel
Zijn orgelstudie begon Patrick op dertienjarige leeftijd bij de Haagse organist Henk Weber en zette die later voort aan het Haagse Conservatorium. Als concertorganist heeft Patrick opgetreden in Nederland, Verenigd Koninkrijk, Zwitserland en Rusland. Patrick is Fellow of the Royal College of Organists en heeft ook het diploma koordirectie van dit instituut. Hij bekwaamde zich later in het bespelen van theaterorgels. Daarnaast is hij actief als componist en arrangeur. Patrick is behalve theaterorganist ook organist/dirigent in de H. Antonius Abtkerk in Scheveningen.

Kleurrijk spel
Voor het komende concert heeft Patrick gekozen voor een grote verscheidenheid aan muziekstijlen. Hij schakelt schijnbaar moeiteloos tussen muziek van Bach en Franck en die van Torch, Rodgers, Verdi of De Falla. De tien kleurrijke muziekstijlen zijn uitstekend op het beroemde omroeporgel te etaleren. Daarbij komt, dat Patrick tussendoor alleraardigste toelichtingen geeft. Zeer de moeite waard om een uur heerlijk van de klankenrijkdom te gaan genieten.

Na het concert staat een gratis drankje voor u klaar. Meer informatie over het Pierre Palla Concertorgel vindt u op pierrepallaconcertorgel.nl

Op het programma staan werken van: Verdi – Bach – Revel – Franck – Rodgers – Bonnet – Cosma – Torch – Gaudio – De Falla