Toggle menu
Terug naar overzicht

Prinses Irene Huizen

Het harmonieorkest van muziekvereniging Prinses Irene uit Huizen pakt op zaterdag 13 april uit met een groot programma met als thema Dans. Het wordt een afwisselende avond met als speciale gasten een danseres en een zangeres.

Prinses Irene opent de avond om 20:00u. met een groot werk: Hounds of Spring van Alfred Reed, gebaseerd op een gedicht van Swinburne over de lentekriebels bij verliefde stelletjes. Twee andere pilaren zijn Danzon van Arturo Marquez en Hispania van Oscar Navarro. De danzon is de officiele muzieksoort en dans van Cuba, maar speelt ook een hoofdrol in andere Midden-Amerikaanse landen. In Hispania maakt, zoals de titel al aangeeft, een Spaanse dans de dienst uit, natuurlijk de flamenco. Tijdens de uitvoering van deze werken wordt gedanst door choreografe, dansdocent en danseres Kika voor wie de flamenco al meer dan 25 jaar een onuitputtelijke inspiratiebron is. Het orkest wordt met piano aangevuld door Suzanne Buis.
Het vierde grote werk deze avond is het bekende Riverdance van Bill Whelan (in een geweldig arrangement van Johan de Meij): 5 delen die naadloos in elkaar overlopen met evenzovele virtuoze Ierse dansen.
Ook de kleinere stukken staan in het teken van de dans: klezmer, pasodoble, Noorse dans, rag. Tijdens de avond treedt zangeres Bregje Knoop op (voor veel mensen te zien en te horen geweest bij de havenfeesten in Huizen. Bregje sluit de avond ook af in samenwerking met het harmonieorkest met twee bekende liederen: A Night like this en Girl from Ipanema.

Het harmonieorkest van Prinses Irene staat onder leiding van Joop Boerstoel en is sinds 1945 actief in Huizen. De vereniging heeft nog diverse andere onderdelen: Princess Brass, Clarinet Choir, Flute Choir Silversound en leerlingensembles.
Meer informatie is terug te vinden op www.prinses-irene.nl