Toggle menu
× Terug naar concertkalender
Terug naar overzicht

Toonkunstkoor Hilversum

Toonkunstkoor Hilversum is een koor met een zeer lange traditie. Dit jaar viert het koor haar 140-jarig bestaan. Een immens lange periode waarin er heel wat is veranderd in de wereld. Welke verschillen zijn er in het koor van 140 jaar geleden en het koor van nu? Vast heel veel, maar wat zeker is gebleven is de liefde voor de muziek, het plezier om samen te zingen, de saamhorigheid en het plezier toe te werken naar een mooi concert. Dat stond destijds voorop, is al die jaren gebleven en staat nog immer hoog in het vaandel.

Tijdens dit jubileumconcert neemt het koor u graag mee naar de wereld van Wolfgang Amadeus Mozart. Uitgevoerd wordt de Krönungsmesse, de mis in C, gecomponeerd voor de Paaszondag in de Salzburger Dom, maar later gebruikt bij de kroning van keizer Leopold II tot koning van Bohemen in Praag.
Na de pauze brengt het koor u in andere sferen met een compositie van de eigen dirigent Nico Philipp Hovius Il Cantico del Sole. Een werk, destijds speciaal gecomponeerd voor het 120-jarig bestaan in 2002, op Het Zonnelied van St. Franciscus van Assisi, geschreven in 1225. Het huidige jubileum vormt een prima gelegenheid dit mooie werk weer eens uit de kast te halen en opnieuw uit te voeren.

Uitvoerenden:
Toonkunstkoor Hilversum
Arleen van Wijland, sopraan
Anne-Marieke Evers, alt
Arco Mandemaker, tenor
Bram Trouwborst, bas
Dordrechts Kamerorkest
Henk van Zonneveld, continuo
Nico Philipp Hovius, dirigent

Een programmaboekje is bij de entreeprijs inbegrepen.
www.toonkunsthilversum.nl