Toggle menu
Terug naar overzicht

Voorjaarsconcert

Het Goois Symfonie Orkest luidt het voorjaar in met raadsels en een koekoek. Het brengt een programma met bijzondere muziek van Britse en Duitse herkomst.

De Enigma-variaties van Edward Elgar zitten vol raadsels, maar zijn vooral muzikaal boeiend. Sommige variaties duren nog niet eens een minuut, en het hoogtepunt van dit werk is misschien wel het centrale langzame deel ‘Nimrod’. Elgar haalt alles uit het orkest dat mogelijk is, met een onmiskenbaar Brits geluid.

Johan Naus en Judith Wijzenbeek soleren samen in het concert voor klarinet, altviool en orkest van de Duitse Max Bruch. Naus is solo-klarinettist in het Orkest van het Oosten en een veelgevraagd solist. Altvioliste Wijzenbeek is een telg van de bekende Hilversumse strijkersfamilie, die in tal van muzikale formaties optreedt. Bruch heeft het concert gecomponeerd voor zijn zoon die klarinettist was. De romantische welluidende klanken in dit werk doen niet vermoeden dat dit werk slechts twee jaar eerder (1911) tot stand kwam dan Strawinsky’s Sacre du Printemps.

De componist Frederick Delius is een Brit met Duitse wortels die zich door verschillende muzikale stromingen heeft laten beinvloeden, maar toch een duidelijk herkenbare stijl hanteert. In zijn verstilde compositie horen we de eerste koekoek van het voorjaar.

Mede mogelijk dankzij
De gemeente Hilversum