Toggle menu
× Sluit venster
Terug naar overzicht

Concert Toonkunst Bussum o.l.v. Yiorgo Moutsiaras

Programma

GABRIEL FAURÉ Cantique de Jean Racine
CAMILLE SAINT-SAËNS Concerto pour piano no 2 en sol-mineur

Piano:
Felix Justin
Pauze

CLAUDE DEBUSSY Clair de lune, bew. Willy Hautvast
GABRIEL FAURÉ Requiem in D-mineur

Requiem:
Suzanna Nahapetjans, sopraan
Joep van Geffen, bariton
Anna Petrovitsch, harp
Patrick Hopper, Pierre Palla Orgel

Toelichting

In 1883 trad Toonkunst Bussum toe tot de Maatschappij tot Bevordering der Toonkunst, een tamelijk deftige organisatie van amateurs die op neutrale (niet religieuze) basis de muziekkunst beoefenden. Zodoende viert Toonkunst Bussum dit jaar haar 140e verjaardag!

Voor de viering van dit jubileum hebben we een programma samengesteld ‘met een Franse slag’ en ook wel met een misschien wat merkwaardig contrast. Aan de ene kant het feestelijke Tweede Pianoconcert van Camille Saint-Saëns, waarin de jonge pianist Felix Justin kan excelleren. En aan de andere kant het beroemde Requiem van Gabriël Fauré, die dit jaar 100 jaar geleden overleed. Dit Requiem heeft in zekere zin een blijmoedig karakter. Het ging dan ook in première tijdens de Wereldtentoonstelling van 1900 in Parijs. Het werd overigens ook uitgevoerd tijdens Faurés eigen begrafenis.

Daarnaast zingt het koor nog het bekende en populaire Cantique de Jean Racine van Fauré en spelen de blazers uit het orkest nog het eveneens bekende en populaire Clair de lune van Debussy.

Om dit concert een extra feestelijk tintje te geven hebben we leden van andere koren uit onze omgeving uitgenodigd om met ons mee te zingen. Dat heeft een grote en gevarieerde ‘oogst’ aan zogenoemde projectzangers opgeleverd, van het Goylants Kamerkoor tot shantykoor Het Ruime Sop. ’Hoe meer zielen hoe meer vreugd’ bij de prachtige muziek van Fauré!

Programmaboekje en pauzedrankje gratis.

Lang leve de Toonkunst, en Toonkunst Bussum in het bijzonder!