Toggle menu
× Sluit venster

Steun ons

De kracht van muziek

Muziek kan ontroeren, kan troost bieden, muziek kan blij maken en muziek kan verbinden. Dat is de kracht van muziek. En die kracht waart al meer dan 85 jaar rond in het Muziekcentrum van de Omroep.

Graag willen wij u kennis laten (blijven) maken met de kracht van muziek.

Voor het organiseren van concerten in het Muziekcentrum van de Omroep zijn wij afhankelijk van eigen inkomsten. We ontwikkelen hiervoor commerciële activiteiten en zoeken sponsors in het bedrijfsleven. Ook uw hulp hebben wij nodig.

Schenken

Wilt u ons steunen met een eenmalige of periodieke gift? Dit kan op een fiscaal aantrekkelijke manier: donateurs van een ANBI mogen hun giften aftrekken van de inkomsten- of vennootschapsbelasting. Voor donateurs van culturele ANBI’s geldt vanaf 2012 een extra giftenaftrek. Vanaf 1 januari 2012 mag u, wanneer u uw aftrekpost berekent, uw gift verhogen met 25%. Per jaar is de verhoging maximaal € 1.250. Doet u zowel een gewone gift als een periodieke gift aan een culturele ANBI? Ook dan is het bedrag van de verhoging maximaal € 1.250. Op de website van de Belastingdienst vindt u meer informatie.

Tot 2014 mocht u een periodieke gift (voor de periode van minimaal 5 jaar, ook wel lijfrente geheten) alleen aftrekken als u deze had vastgelegd bij de notaris. Bij periodieke giften vanaf 2014 hoeft dit niet meer. U kunt kiezen of u de gift via de notaris wil vastleggen of via een schriftelijke overeenkomst met de instelling of vereniging waaraan u de gift doet. Op de website van de Belastingdienst vindt u een aantal voorbeeldformulieren die voor de meeste situaties geschikt zijn. U kunt deze formulieren gebruiken om de overeenkomst vast te leggen.

Sponsors

Het Muziekcentrum van de Omroep kent een aantal sponsors en subsidiënten die de concertprogrammering in het MCO mede mogelijk maken.

Samenwerking

Draagt u het MCO ook een warm hart toe en bent u geïnteresseerd om met ons samen te werken? Neem dan contact met ons op.

CONTACT