Toggle menu
× Terug naar concertkalender

Coronaregels

Vanaf zaterdag 25 september ’21 zijn er minder strenge coronaregels van kracht voor theater- en concertbezoek. Voor uw bezoek aan het Muziekcentrum van de Omroep zetten we de regels hieronder op een rij. Wij verzoeken u deze informatie goed door te nemen. Bezoekt u ons gebouw met meerdere personen? Informeer dan ook uw medebezoekers.

Versoepeling, maar graag ook respect
De versoepelingen van de coronamaatregelen maken het mogelijk om meer bezoekers toe te laten. Dat is voor u, voor ons en alle optredende musici verheugend nieuws.
Ook het afschaffen van de anderhalvemeterregel en de mondkapjesplicht bij concertbezoek is het gevolg van de versoepelingen. Toch willen wij iedereen op het hart drukken om voorzichtig te blijven, hygiëne in acht te nemen en respect voor anderen te hebben, bijvoorbeeld als het gaat om het houden van afstand en het vermijden van direct fysiek contact.

Belangrijkste regel: het coronatoegangsbewijs (vanaf 13 jaar)
Voor het bezoeken van het concert heeft u – naast een kaartje voor het concert – een bewijs van vaccinatie/testen/herstel, oftewel een ‘coronatoegangsbewijs’ nodig. Deze verplichting geldt voor alle bezoekers boven de 13 jaar. Het coronatoegangsbewijs kan een QR-code zijn in de CoronaCheck-app of een uitgeprint bewijs. Hieronder vindt u uitleg over de verschillende vormen van het coronatoegangsbewijs. De verplichting om een geldig identiteitsbewijs te kunnen tonen geldt al langere tijd en nu zeker: het kan zijn dat naar uw ID-bewijs wordt gevraagd ter verificatie van uw coronatoegangsbewijs.

Heeft u gezondheidsklachten? Dan kunt u tot uiterlijk 1 uur voor aanvang van het concert kosteloos restitutie aanvragen via info@mco.nl.

Uw concertbezoek
Het Muziekcentrum van de Omroep is 1 uur voor aanvang van het concert geopend; de deuren van de zaal gaan ca. 30 minuten voor aanvang open.

Placering
Concerten in het Muziekcentrum van de Omroep zijn niet geplaceerd. Dit betekent dat u mogelijk direct naast andere bezoekers komt te zitten. Omdat iedereen in de zaal het coronatoegangsbewijs heeft moeten tonen, is het veilig om direct naast anderen te zitten.

Catering
Het is mogelijk om vooraf een consumptie te gebruiken. Na afloop van het concert bent u, zoals beloofd, welkom voor een gratis drankje in ons Muziekcafé Elling. Uiteraard kunt u daarna nog wat langer borrelen voor eigen rekening.

Pauze
Concerten in het Muziekcentrum van de Omroep duren maximaal 1 uur en worden uitgevoerd zonder pauze.

Garderobe
De garderobe is nog gesloten. U kunt uw jas meenemen naar de zaal, maar tassen groter dan A4-formaat zijn niet toegestaan.

Hoe verkrijgt u het coronatoegangsbewijs?

Via de CoronaCheck-app kunt u het coronatoegangsbewijs aanmaken in de vorm van een QR-code. Deze QR-code toont u bij de ingang op uw telefoon of op papier.
Download eerst de CoronaCheck-app uit de App Store of de Play Store. Uw coronatoegangsbewijs kunt u in de app vervolgens op 3 manieren verkrijgen:

• Door een vaccinatiebewijs: vanaf juli kunt u met CoronaCheck van uw vaccinatiebewijs een QR-code maken. Het gaat er hierbij om dat u volledig gevaccineerd bent. Log in met uw DigiD. Als u bij de vaccinatie toestemming hebt gegeven, worden uw vaccinatiegegevens automatisch opgehaald bij het RIVM, de GGD of het ziekenhuis. Als dit niet automatisch gaat, kunt u uw vaccinatiebewijs ook zelf toevoegen aan de app. Op de website www.coronacheck.nl leest u precies hoe dit gaat.

• Door een negatieve testuitslag: (LET OP: uitsluitend testresultaten via Testen voor Toegang worden geaccepteerd) u heeft via www.testenvoortoegang.org een afspraak gemaakt voor een gratis coronatest en een negatieve testuitslag ontvangen van maximaal 24 uur oud. Via uw testlocatie ontvangt u een ophaalcode die u in de CoronaCheck-app of via www.coronacheck.nl omzet in een QR-code. Deze code scannen wij bij de ingang. Let op: u kunt uw afspraak voor een coronatest pas 2 weken voor de datum van het evenement inboeken.

• Door een herstelbewijs: heeft u corona gehad en kunt u dat aantonen met een positieve PCR-test? Dan kunt u een herstelbewijs uploaden in de CoronaCheck-app. Dat gebeurt automatisch als u met uw DigiD inlogt op de app. Dit werkt alleen als de positieve test tussen de 12 dagen en 180 dagen oud is.

Identiteitsbewijs
Breng ook een identiteitsbewijs mee. Onze suppoost kan bij de ingang de gegevens van uw legitimatiebewijs vergelijken met die in het coronatoegangsbewijs.

Heeft u geen smartphone?
Geen probleem, dan kunt u het coronabewijs ook uitprinten via de website CoronaCheck.nl.

Vragen?
Heeft u nog vragen omtrent uw coronatoegangsbewijs? Kijk dan op www.testenvoortoegang.org of op www.coronacheck.nl hier vindt u antwoord op hoe de CoronaCheck-app werkt en ook op  veelgestelde vragen.
Voor meer informatie kunt u ook contact opnemen met:
• Helpdesk CoronaCheck 0800 1421 (gratis), bereikbaar van maandag t/m zondag 08.00 – 20.00 uur
• Helpdesk Testen voor Toegang 088 777 08 09, bereikbaar van maandag t/m zondag 08.00 – 20.00 uur