Toggle menu
× Terug naar concertkalender

Coronaregels

Op deze pagina informeren wij u over de regels die gelden voor uw bezoek aan het Muziekcentrum van de Omroep (MCO). De coronaregels zijn momenteel regelmatig aan verandering onderhevig. U vindt hier de actuele stand van zaken.

Update 26 januari 2022: vanaf woensdag 26 januari 2022 bent u – onder de voorwaarden zoals hieronder toegelicht – weer welkom bij concerten en andere publieksevenementen in het MCO. Evenementen die op korte termijn na de heropening zouden plaatsvinden, konden in verband met de nodige voorbereidingen nog niet worden hervat. Zie hiervoor ook de concertagenda van het MCO.

Het MCO heeft een hybride functie en kent daardoor verschillende soorten bezoekers.
Vaste bezoekers zijn medewerkers en musici van Stichting Omroep Muziek en medewerkers van in het MCO gehuisveste instellingen. Voor hen gelden aparte regels. Bezoekers die worden uitgenodigd en hier beroepshalve aanwezig zijn, worden door ons geregistreerd. Voor deze bezoekers is het dragen van een mondkapje en het houden van 1,5 meter afstand verplicht.

Voor bezoekers van onze concerten, bijeenkomsten en andere evenementen gelden de volgende verplichtingen:

Verder geeft de Rijksoverheid de volgende dringende adviezen:

Momenteel mag slechts een deel van de capaciteit van onze zalen benut worden in verband met de 1,5 meter-regel en zijn bepaalde evenementen geannuleerd vanwege de verplichte sluiting na 17.00 uur. Mocht dit gevolgen hebben voor uw bezoek aan het MCO, dan wordt u hierover door ons geïnformeerd. Bezoekt u ons gebouw met meerdere personen? Informeer dan ook uw medebezoekers.

Graag vertrouwen wij op uw begrip voor deze maatregelen. Bij voorbaat dank voor uw medewerking!

Het coronatoegangsbewijs (vanaf 13 jaar)
Voor het bezoeken van het concert heeft u – naast een kaartje voor het concert – een bewijs van vaccinatie/testen/herstel, oftewel een ‘coronatoegangsbewijs’ nodig. Deze verplichting geldt voor alle bezoekers boven de 13 jaar. Het coronatoegangsbewijs kan een QR-code zijn in de CoronaCheck-app of een uitgeprint bewijs. Hieronder vindt u uitleg over de verschillende vormen van het coronatoegangsbewijs. De verplichting om een geldig identiteitsbewijs te kunnen tonen geldt al langere tijd en nu zeker: het kan zijn dat naar uw ID-bewijs wordt gevraagd ter verificatie van uw coronatoegangsbewijs.

Heeft u gezondheidsklachten? Blijf dan thuis en laat u testen. U kunt tot uiterlijk 1 uur voor aanvang van het concert kosteloos restitutie aanvragen via info@mco.nl.

Uw concertbezoek
Het Muziekcentrum van de Omroep is 1 uur voor aanvang van het concert geopend; de deuren van de zaal gaan ca. 30 minuten voor aanvang open.

Placering
Concerten in het Muziekcentrum van de Omroep zijn niet geplaceerd. Om aan de huidige coronamaatregelen te voldoen zijn de toegestane zitplaatsen gemarkeerd. MCO-medewerkers begeleiden u desgewenst naar uw zitplaats(en).

Muziekcafé Elling en catering 
Voor horeca rondom concerten, bijeenkomsten en andere evenementen in het Muziekcentrum van de Omroep gelden de huidige overheidsmaatregelen. Muziekcafé Elling heeft beperkte openingstijden en is alleen toegankelijk voor bezoekers die door ons zijn geregistreerd of een geldig coronatoegangsbewijs kunnen tonen.

Pauze
Concerten in het Muziekcentrum van de Omroep duren maximaal 1 uur en worden uitgevoerd zonder pauze.

Garderobe
De garderobe is nog gesloten. U kunt uw jas meenemen naar de zaal, maar tassen groter dan A4-formaat zijn niet toegestaan.

Hoe verkrijgt u het coronatoegangsbewijs?

Via de CoronaCheck-app kunt u het coronatoegangsbewijs aanmaken in de vorm van een QR-code. Deze QR-code toont u bij de ingang op uw telefoon of op papier.
Download eerst de CoronaCheck-app uit de App Store of de Play Store. Uw coronatoegangsbewijs kunt u in de app vervolgens op 3 manieren verkrijgen:

• Door een vaccinatiebewijs: vanaf juli kunt u met CoronaCheck van uw vaccinatiebewijs een QR-code maken. Het gaat er hierbij om dat u volledig gevaccineerd bent. Log in met uw DigiD. Als u bij de vaccinatie toestemming hebt gegeven, worden uw vaccinatiegegevens automatisch opgehaald bij het RIVM, de GGD of het ziekenhuis. Als dit niet automatisch gaat, kunt u uw vaccinatiebewijs ook zelf toevoegen aan de app. Op de website www.coronacheck.nl leest u precies hoe dit gaat.

• Door een negatieve testuitslag: (LET OP: uitsluitend testresultaten via Testen voor Toegang worden geaccepteerd) u heeft via www.testenvoortoegang.org een afspraak gemaakt voor een gratis coronatest en een negatieve testuitslag ontvangen van maximaal 24 uur oud. Via uw testlocatie ontvangt u een ophaalcode die u in de CoronaCheck-app of via www.coronacheck.nl omzet in een QR-code. Deze code scannen wij bij de ingang. Let op: u kunt uw afspraak voor een coronatest pas 2 weken voor de datum van het evenement inboeken.

• Door een herstelbewijs: heeft u corona gehad en kunt u dat aantonen met een positieve PCR-test? Dan kunt u een herstelbewijs uploaden in de CoronaCheck-app. Dat gebeurt automatisch als u met uw DigiD inlogt op de app. Dit werkt alleen als de positieve test tussen de 12 dagen en 180 dagen oud is.

Identiteitsbewijs
Breng ook een identiteitsbewijs mee. Onze suppoost kan bij de ingang de gegevens van uw legitimatiebewijs vergelijken met die in het coronatoegangsbewijs.

Heeft u geen smartphone?
Geen probleem, dan kunt u het coronabewijs ook uitprinten via de website CoronaCheck.nl.

Vragen?
Heeft u nog vragen omtrent uw coronatoegangsbewijs? Kijk dan op www.testenvoortoegang.org of op www.coronacheck.nl hier vindt u antwoord op hoe de CoronaCheck-app werkt en ook op  veelgestelde vragen.
Voor meer informatie kunt u ook contact opnemen met:
• Helpdesk CoronaCheck 0800 1421 (gratis), bereikbaar van maandag t/m zondag 08.00 – 20.00 uur
• Helpdesk Testen voor Toegang 088 777 08 09, bereikbaar van maandag t/m zondag 08.00 – 20.00 uur