Toggle menu
× Sluit venster
Terug naar overzicht

GIPC 2024 winnaarsconcert in combinatie met Globe Jong Talent

Eind maart organiseerde Globe de succesvolle tweede editie van Globe International Piano Competition.
Categorie D werd gewonnen door de Kroatische jonge pianist Matija Kranjčić (2002).

Tijdens dit bijzondere concert kunt u luisteren naar Matija en Globe Jong Talent.

19.15 uur aanvang
Matija Kranjčić
J. S. Bach: Prelude and fugue in B major, BWV 868, WTK I
J. Haydn: Sonata in D major, Hob.XVI:42
I. Andante con espressione
II. Vivace assai

Jong Globe Talent zowel solo als quatre mains:
Oviya Saravanan, Hugo van Ieperen, Kira de Clippelaar, Nikolai Volski

19.45 uur Pauze

20.15 uur aanvang 2e gedeelte
Jong Globe Talent quatre mains:
Maxim Nieuwenhuis en Steven Antersyn

Matija Kranjčić
R. Schumann: Sonata in f minor, op. 14
I. Allegro
II. Scherzo. Molto comodo
III. Quasi Variazioni. Andantino de Clara Wieck
IV. Prestissimo possibile

Eindtijd circa 21.00 uur

Matija Kranjčić studeert aan de Muziekacademie in Zagreb in de klas van professor Đorđe Stanetti. Dit academiejaar neemt hij deel aan het Erasmus+ studentenuitwisselingsprogramma aan de Universiteit voor Muziek en Podiumkunsten (KUG) in Graz in de klas van prof. Zuzana Niederdorfer.
Hij trad meermaals op als solist met het Opatija Kamerorkest, onder leiding van dirigent Damir Smerdel. Recente successen omvatten de eerste prijs op de tweede Globe International Piano Competition in Hilversum (2024), de eerste prijs op de 20e Davorin Jenko International Piano Competition in Belgrado – Servië (2023), en de eerste prijs op de Jurica Murai Memorial International Competition in Varaždin – Kroatië (2022). Hij is de winnaar van de rectorprijs van de Muziekacademie in Zagreb en meervoudig winnaar van de Oscar of Knowledge – de hoogste onderscheiding voor excellente studenten.
Matija begon op achtjarige leeftijd piano te leren spelen in Zagreb, in de klas van professor Ela Korbar. Op achttienjarige leeftijd studeerde hij af in piano en muziektheorie, en de afgelopen vijf jaar heeft hij onafgebroken samengewerkt met professor Marietta Petkova in Nederland.
Sinds 2012 heeft Matija talloze eerste, tweede en derde prijzen gewonnen op regionale, nationale en internationale wedstrijden. Hij is vooral trots op zijn prestaties op het gebied van de kamermuziek. In 2018 richtte hij samen met fluitiste Laura Marjanović Duo von Meck op, en samen wonnen ze de eerste prijs op het Nationaal Kamermuziekconcours in 2018 en de tweede prijs in 2019. Ze treden regelmatig op tijdens kamermuziekconcerten en organiseren concerten in Nederland.

Meer informatie beschikbaar op de website: https://matija.kranjcic.com/